TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Tudomány és művészet

: Tudomány és művészet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Phönix

Kategóriák:

Filozófia Orosz irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Klasszikus írások

Terjedelem:

92 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

„Tolsztoj nem volt elméleti tudós. A próféta köntösében – mondja egyik életrajzírója, - kezdte meg harcát azon világ ellen, amelynek eleinte csak melankolikus és gondolatoktól kissé bágyadt arcképfestője volt. Szép és nagy tusa volt, amelyet Tolsztoj elkezdett minden ellen, amit rossznak selejtesnek, bűnszerzőnek ítélt. A meggyőződésnek a régi világ prófétáit jellemző nagy tüze égett benne s adott erőt neki a küzdelemre. Hadat izent az egész polgári műveltségnek... A műveltség és ízlés, az érzelmesség és a tudomány, a művészet és a politikai szabadság: mindezt megmérte e hatalmas orosz a maga mérlegén s mindannyit elvetette, mert könnyűnek találta. [...] Tolsztoj is a természethez való visszatérés utópiájával akarta gyógyítani azokat a társadalmi betegségeket, amelyek valóban nem voltak meg a „természeti” állapotban.” Részlet a bevezetőből.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!