TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Uj erkölcstan

: Uj erkölcstan

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1907

Kiadó:

Grill Károly Könyvkiadóvállalata

Kategóriák:

Filozófia Jog Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

116 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A bölcsészet régi, évezredekre nyuló fejlődésében mindeddig csak a gazdagoknak és hatalmasoknak a világ folyásáról való nézeteit fejezte ki. Eredetileg egy közös, vallásos világnézet kapcsolta egybe az összes különféle állásban lévő embereket. Mikor azután a szellemileg magasabban álló néprétegekben a világról és emberről valami önálló gondolkozás kezdett fejlődni, a bölcsészek szükségszerüleg kénytelenek voltak elméleteiket azoknak az előkelő köröknek felfogására alapitani, amelyekhez csaknem kivétel nélkül maguk is tartoztak. Hogyan is gondolhattak volna az ókor büszke bölcsészei, Plátó, az arisztokrata, Aristoteles, egy királyfi nevelője, arra, hogy rendszerükben a rabszolgáknak és alacsonyrendüeknek a világ folyásáról való nézeteiket összefoglalják? És lényegileg hasonló viszonyok hatása alatt igy maradt ez a mai napokig. Természetesen a magasság és mélység közötti ellentét leginkább a jog és erkölcs területén lépett előtérbe; tényleg a bölcsészeti jog- és erkölcstan örök idők óta szertelen egyoldaluság képét mutatja. De a bölcsészet más vidékei: az ismerettan, a metafizika, sőt a természetbölcsészet némely részei is erősen mutatják a nagy ellentét befolyását. A tételek kiválasztása, azoknak tárgyalása, a nehezen érthető előadás minden eddigi bölcsészetre liberális-arisztokratikus bélyeget nyomnak..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!