TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Utasok a senkiföldjén. Jóbok könyve

: Utasok a senkiföldjén. Jóbok könyve

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Palatinus-Könyvek Kft.

Kategóriák:

Filozófia Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

969127426

tartalom:

˝A teremtő és a teremtmény, az ok és az okozat felcserélődésében fejeződik ki a legszemléletesebben az ironikus ember. Számára minden másképpen van, és talán még ez a másképpen is másképpen van, mint másképpen. Megvallom, hogy mindarról, ami e könyv megírására serkentett, munkám végére kiderült, hogy szintén másképpen van, mint eredetileg hittem. Ha helyzetünk tartós ellentmondásba kerül felfogásunkkal vagy alkatunkkal, tapasztalataink pedig egyre-másra meghazudtolják eszményeinket, kétségbeesésünkben hajlunk rá, hogy bűnbakot keressünk. A legkézenfekvőbb bűnbak az isten, mert ő mindenható, tehát felelőssé tehető mindenért. Írás közben azt hittem, hogy főként e bűnbakkeresés detektívtörténete, továbbá kísérő jelenségei izgatnak: a lázadás, az öncsalás, a látszólagos vagy valóságos önfeladás, és mindazok a pszichikai energiák, amelyeket a sebzett én önnön védelmére mozgósítani tud. Most már tudom, hogy érdeklődésem terméketlen maradt volna, ha nem lappang mögötte egy zűrzavaros érzés. Ez azt sugallja, hogy a nagy összefüggések akkor is léteznek, ha éppen nem tudjuk megfogalmazni őket. Tehát minden másképpen van, mint az utolsó két évszázad nagy szellemei gondolták, de úgy sincs, ahogy korunk uralkodó szellemtelensége hinni szeretné. Ilyen körülmények között a ,,minden másképpen van" élménye is detektívtörténetekkel kecsegtet, és könyvemet, ha visszatekintve rá jól értem, elsősorban ezek inspirálták."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!