TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Utópia

: Utópia

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630746824

tartalom:

"Morus Tamás írói munkásságának kiemelkedő alkotása az Utópia, amelyet 1516-ban, London főbírájaként vet papírra, s amely mind az irodalmi formát, mind az elnevezést illetően a reneszánsz utópiák mintája. Bár a mű elsősorban a korabeli angol társadalom intézményeit bírálja, a képzeletbeli ideális állam a későbbi századokban is felbukkan, hol mint irodalmi alkotás, hol mint politikai eszme. Az Utópiából merít Tommaso Campanella műve, A nap országa, mely a paraguay-i "jezsuita állam" mintájául szolgál, szellemiségében ebből táplálkozik Deák Ferenc 1843-ban előterjesztett bűntető törvénykönyv tervezete, a 20. században a szocializmus zászlóvivői citálják egy-egy részletét, s Orwell és Huxley e mű nyomán teremtik meg az anti-utópia műfaját. Mindezek tükrében talán minden ajánlásnál többet ér, ha Rotterdami Erasmus szavait idézzük, aki az Utópia megírása idején így jellemezte Morus Tamást: A Man for all Seasons - Mindig időszerű ember."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!