TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Viták a pszichoanalízisben. Freud, Ferenczi, Bálint

: Viták a pszichoanalízisben. Freud, Ferenczi, Bálint

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Thalassa Alapítvány Monitorul Oficial Si Imprimeriile Statului

Kategóriák:

Filozófia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

133 p., 4 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638364726

tartalom:

A pszichoanalízis történetében mindig nagy jelentősége volt a terápia módszereivel, technikájával kapcsolatos vitáknak és nézeteltéréseknek. A lélekelemzés két nagy alakja, Sigmund Freud és Ferenczi Sándor is főként a technikával kapcsolatos viták miatt távolodott el egymástól. André Haynal újabban feltárt dokumentumok alapján rekonstruálja a Freud-Ferenczi viszony ellentmondásait, és ezek jelentőségét a pszichoanalízis módszerei és elmélete szempontjából. Részletesen bemutatja a Budapesten, majd Londonban működő Bálint Mihály életművét, aki a Freud-Ferenczi vita tanulságait felismerve új perspektívákat tárt fel a modern pszichoanalízis számára. Haynal könyve az első magyarul megjelenő monográfia Bálint Mihályról. A könyv a pszichoanalízis és annak története iránt érdeklődő szakemberek, diákok és laikusok számára egyaránt hasznos és érdekes olvasmány. Haynal André 1930-ban született Budapesten. Egyetemi tanulmányait Budapesten és Zürichben végezte. Filozófiai és pszichológiai stúdiumok után orvosi diplomát szerzett, majd pszichoanalitikus kiképzésben részesült. Jelenleg a genfi egyetemi orvosi karán a pszichiátria professzora, a Svájci Orvostudományi Akadémia tagja, s elnöke volt a Svájci Pszichoanalitikus Egyesületnek. A Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem díszdoktora, a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület tiszteletbeli tagja. Főbb érdeklődési területei: a pszichoszomatika, a depresszió pszichodinamikája, valamint a pszichoanalízis története. E témakörökből számos könyve jelent meg a legfontosabb világnyelveken. Tudományos irányítója a Freud-Ferenczi levelezés kiadásával kapcsolatos munkálatoknak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!