TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
William James bölcselete

: William James bölcselete

Kiadás:

Budapest, 1912

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

128 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

William James (18421910) New Yorkban született, jómódú családban. Fiatal korában bejárta a világot, a Harvardon szerzett orvosi diplomát, ahol később pszichológiát és filozófiát tanított. Principles of Psychology (1890) c. művében a pszichológia experimentális és filozófiai jellege mellett száll síkra, a The Varieties of Religious Experience (1902) pedig az amerikai vallástudomány alapműve. Pragmatism c. (1907) művében azt állítja, a pragmatizmus nem kötelezi el magát egyetlen filozófia mellett sem, hanem munkába állítja a különféle elméleteket, meglovagolja az eszméket. Annak ellenére, hogy a valóság független nézeteinktől, nézeteink nem függetlenek tőlünk, pszichológiai alkat és temperamentum kérdése is, hogy valaki milyen filozófiai nézetet vall. Igazság és valóság egymással interakcióban vannak, nyitottak a jövőre és folyamat-szerűek: a pragmatizmus számára a valóság ... még mindig készülőben van, és beteljesülését részben a jövőtől várja. A pragmatizmust ért támadások miatt James többször árnyalja megfogalmazásait, de mindvégig kitart alapelvei mellett.

leírás:

Ceruzával néhány helyen aláhúzva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!