TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Zarathustra. Mindenkinek szóló és senkinek se való könyv [Reprint]

: Zarathustra. Mindenkinek szóló és senkinek se való könyv [Reprint]

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Anno Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nietzsche válogatott munkái

Terjedelem:

412 p.

Kötésmód:

fűzött

ISBN:

9639120340

tartalom:

"Abban a művelődéstörténeti küszöbhelyzetben, amely éppen Nietzsche alkotó éveiben alakul ki, a legvégső következtetéseket valóban az ő filozófiájának költészete, költészetének filozófiája vonja le. Éppen az európai elit-értelmiség legjavának a műveiben jelenik meg ekkoriban a dezillúziónak és a pesszimizmusnak az az áradata, amelyben Nietzschéé a legerősebb sodrás. Az ok jól ismert. 1789, 1848, 1870-71, a felvilágosodás, a forradalom, a liberalizmus, a demokrácia kátyúi, egy évszázad történelmi tapasztalatai sugallják a dezillúziót, a csődhelyzet tudatát. Új társadalmi és művészeti eszmék vonzó ereje később jut szerephez. Nemcsak Nietzsche műveinek, leginkább talán a Zarathustrának van két arca, a költészeté és a filozófiáé, - hanem ennek a dezillúziónak is. A csalódottság, a pesszimizmus vagy a nihil jelzései az egyiken, az egyénben s az alkotó ember szellemi szabadságában való hité a másikon. Nietzsche hatásának is ez a forrása."

leírás:

Ez a könyv a Világirodalom Könyvkiadó Vállalat Nietzsche Válogatott Munkái sorozatban megjelent kötet változtatás nélküli utánnyomása. Az eredeti 1922-ben Budapesten jelent meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!