SZÉPIRODALOM / Finn irodalom kategória termékei
A csodamalom. Mesék a Kalevalából

A csodamalom. Mesék a Kalevalából

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Finn irodalom Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

54 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631141411

tartalom:

"Imhol kedvem kerekedett, eszemben gondolat gerjedt: én elmennék énekelni, szép szavakat sorba szedni, mondanám az ősi mondát, regélném a régi regét..." És Elias Lönnrot útra kelt. Nem sajnált időt, fáradságot, hogy eljusson az eldugott kis karjalai falvakba, följegyezze az ősi énekeket vénséges vén Vejnemöjnenről, vasverő Ilmarinenről, léha kedvű Lemminkejnenről meg a csoda Szampóról. Aztán egymás mellé rendezte a sorokat, kiegészítette a történeteket, és 1835-ben először megjelent a Kalevala, a mesés finn népi eposz. Koczogh Ákos prózában dolgozta föl gyerekeknek, s így a kisebbek is megismerhetik a Kalevala varázsos világát, bölcs fiait. Kötetünk illusztrációinak "valóságos" szereplői az Állami Bábszínházban nagy sikerrel bemutatott verses mesejáték bábfigurái.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!