SZÉPIRODALOM / Finn irodalom kategória termékei
Égőnarancs. Modern finn drámák

Égőnarancs. Modern finn drámák

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Finn irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Finn Irodalom Könyvtára

Terjedelem:

532 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630745372

tartalom:

Északi testvérnépünk, a finnek irodalmának nálunk alig ismert területe a dráma. Két prózaírójuk nevét az egész világon és nálunk is régóta ismerik. Waltariét, akinek Szinuhe című regényéből az amerikaiak igazi hollywoodi filmet csináltak, és Sillanpääét, akit Nobel-díjjal tüntettek ki. Azt azonban még a Waltari-rajongók közül is kevesen tudják, hogy a sikert sikerre halmozó író a dráma műfajában is maradandó művet alkotott. Nem véletlen tehát, hogy a finn drámaírás klasszikusa, Wuolijoki, a középnemzedéket képviselő Kilpinen és Yliruusi, a fiatalabb Seppälä és a svédül író Ahlfors mellett ebben a reprezentatív finn drámai antológiában is helyet adunk Mika Waltarinak. Kötetünk nem titkolt célja, hogy megismertesse és megszerettesse a finn drámát a magyar olvasókkal. Válogatásunkban a társadalmi dráma mellett jól megfér a modern bűnügyi játék, az átalakuló finn paraszti világ finom lélektani elemzése mellett pedig a színház, a színészi hivatás intimitásának ábrázolása.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!