TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A dinamikus meteorológia alapjai

, : A dinamikus meteorológia alapjai

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Matematika Meteorológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

483 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Tankönyvünk anyagának összeállításakor a tárgy hagyományos felépítési formáját követtük. Célunk az alapvető meteorológiai folyamatok fizikai modelljeinek ismertetése és annak a matematikai-fizikai apparátusnak a felvázolása volt, amely az alaptudományok szintjén rendelkezésre áll a légkörben fellépő bonyolult folyamatok és kölcsönhatások egzakt leírására. Tudatosan hagytuk el a tankönyv anyagából a légköri sugárzástannal foglalkozó részt - ez a tárgykör a mai felfogás szerint nem része a légkör dinamikájának. Ugyanígy nem törekedtünk a szinoptikus skálájú folyamatok numerikus prognosztikai módszereinek önálló tárgyalására - feladatunknak tekintettük viszont ezen módszerek teljes elméleti megalapozását. Ezzel szemben néhány témakör érintését - például a trópusi mozgásrendszerek leírását vagy az általános cirkulációs modellekkel végzett laboratóriumi és numerikus kísérletek interpretációját - a könyv megszabott terjedelme miatt kellett elhagynunk. Könyvünket már csak ezért sem tekintjük teljesnek; a munka valóban a dinamikus meteorológia alapjait tartalmazza."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!