TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A fizika elemei

: A fizika elemei

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

Királyi Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

491 p., 16 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Renner János fizikus, geofizikus, egyetemi tanár (1889- 1976). 1907 és 1912 között a budapesti Tudományegyetem és a Műegyetem hallgatója, a Tanárképző Intézet gyakornoka volt. Eötvös Loránd irányításával a torziós ingás méréssel foglalkozott . Harminc évig a budapesti fasori Evangélikus Gimnázium tanára, majd igazgatója. Kiemelkedő egyénisége volt a gimnázium tudós tanári karának, amely az iskola természettudományi és matematikai oktatását nemzetközi hírűvé tette. Tanítványai közé tartozott a közgazdasági Nobel-díjas Harsányi János. Kiváló tankönyveket írt: Középiskolai fizikai gyakorlatok (1932), Természettan (1939), A fizika elemei (1944), s közben tanulmányai jelentek meg a geofizikai kutatómódszerek fejlődéséről és az elektronoptika tárgyköréből. Később (1947-től) az Eötvös Loránd Geofizikai Intézet vezetője, 1950 és 1954 között igazgatója, majd tudományos munkatársa volt. 1955-ben a műszaki tudományok doktora, 1965-ben címzetes egyetemi tanár lett Kezdeményezője volt a geofizikai térképezéshez szükséges magyarországi gravitációs és földmágneses alaphálózat létrehozásának és fejlesztésének, ezért 1954-ben Kossuth-díjjal tüntették ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!