TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A kazánfőgépész. Tüzeléstechnika - tüzelőberendezések I.

: A kazánfőgépész. Tüzeléstechnika - tüzelőberendezések I.

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Nehézipari Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat

Kategóriák:

Fizika Gépészet

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az optimális kazánüzemet biztosító kazángépészi ismeretek figyelembe kellett venni azt, hogy a kazán üzeme nagy mértékben kémiai üzemnek tekintendő. A fűtőfelületeken, ugyanis mind kívül, mind belül kémiai folyamatok játszódnak le. A fűtőfelületeken kívül a szén elégésének gondos irányítását kívánó kémiai folyamata megy végbe, a fűtőfelületekén belül pedig különösen nagynyomású kazánüzemben – kémiai előkészítést és kezelést kívánó tápvíz kering. Jelentős továbbá a tűztérfalazat viselkedése is a magas hőmérsékletű tűztér kémiai behatásaival kapcsolatban.
Ez utóbbi felismerések arra az elhatározásra vezettek, hogy az eddigi kazánkezelői tankönyvek anyagának összeállításától eltérve, a kazánüzemben előforduló tüzeléstechnikai és vízkémiai folyamatokat a szokásosnál részletesebben tárgyaljuk. Azok a kazángépészek, akiknek a tüzelés vízkémiai összefüggések megértéséhez szükséges alapismereteik nincsenek, ezt „ A kazángépészek tankönyve” című munkámban találják meg, amely a tárgyalt anyag előtanulmánya.
Összefoglalóan tehát a munka célja, hogy a nagykazánokat kezelő személyzet számára feltárja azokat az összefüggéseiben is megalapozott technikai ismeretekét, amelyek birtokában majd eleget tehetnek a korszerű kazánegységek üzembiztos és gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges követelményeknek.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!