TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A szilárdtestkutatás újabb eredményei 4. Antiferromágnesség és szimmetriasértés; Ponthibák adalékolt alkáli-halogenidekben

, : A szilárdtestkutatás újabb eredményei 4. Antiferromágnesség és szimmetriasértés; Ponthibák adalékolt alkáli-halogenidekben

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A szilárdtestkutatás újabb eredményei

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630516012

tartalom:

"A szilárd testek fizikájának egyik középponti kérdése annak kiderítése, hogyan lehet a megfogható méretű makroszkopikus testek mágneses tulajdonságait magyarázni az azokat alkotó atomok mikroszkopikus kölcsönhatásaiból kiindulva. A kérdés az utóbbi időben azáltal tart nagy érdeklődésre számot, mert egy még tágabb jelenségkör: az ún. spontán szimmetriasértés egyik legkönnyebben tanulmányozható esetét ismerték fel benne. A testek mágneses állapotának szimmetriája ugyanis általában alacsonyabb fokú, mint az atomok közötti kölcsönhatások szimmetriái, és így a mágnesség bizonyos értelemben a mikroszkopikus szimmetriák "sérüléseként" jelentkezik. A tanulmány részletesen áttekinti az antiferromágnesség problémakörében végbement fejlődést a kezdetektől napjainkig. Behatóan tárgyalja a szimmetriasértés felléptének egy új kritériumát, majd ennek segítségével rámutat az antiferromágneses rendszerek egy minőségileg új állapotának lehetőségére."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!