TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Atomközelben

Atomközelben

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Kémia Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

287 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632809122

tartalom:

"A fizikusok között az a szóbeszéd járja, hogy egyszer Novobátzky Károly professzornál megjelent egy férfiú, kit nehéz hajóládákat cipelő fuvarosok követtek. A Nobel-díjas Louis de Broglie "ajánló sorait" lobogtató ember intésére a ládák fedele felpattant - és bizarr gipszalakzatok kerültek napvilágra. A látogató pedig komor kinyilatkoztató hangon megszólalt: "Íme ezek az igazi és végső atommodellek." E könyvbe tekintve eszünkbe juthat az atommodellek mintázójának gúnyos-szomorú története. És meghalljuk a történetet jókedvűen mesélgető fizikusok hangjában bujkáló kételyt: vajon a mi modelljeink nem ugyanilyen ormótlanok? Az egymásnak koccanva össze-vissza röpködő golyók képe, a gumikötélen kialakuló, megfoghatatlan elektront utánzó hullám talán még mindig túlságosan esetlen ahhoz, hogy kapcsolatba hozhassuk a természet bonyolult és finom jelenségeivel, a gázok, a folyadékok, a szilárd anyagok felépülésével, az atomok titokzatos szerkezetével, a fény éppoly titokzatos viselkedésével, vagy az egymásba kapaszkodó atomok kémiai kötésének és e kötések biológiai jelentőségének kérdésével. Könyvünk szerzői a legőszintébb természetkutatók, a gyerekek segítségét hívják és az ő segítségükre sietnek e kételyek eloszlatásában. Vidám játékra csábítanak: kezdetben valóban túl nagy és nehézkes, de az egyszerű kísérletek tapasztalatait megértve finomabbá tehető modellek "építésére". És mialatt modelljeinket "működtetjük", működésüket a fizika jelenségeivel összevetjük, egyre világosabbá válik, hogy modelljeink nélkül nem tudnánk megérteni a természetet, a természet pedig mindig tartogat meglepetéseket, mindig új képek kigondolására sarkall."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!