TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Az atom statisztikus elmélete és alkalmazásai

: Az atom statisztikus elmélete és alkalmazásai

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

392 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az atom statisztikus elmélete gyors fejlődés után ma már annyira előrehaladt, hogy az atomok, molekulák és az összefüggő anyag sok tulajdonságára vonatkozóan felvilágosítást tud adni. Ezért szükségesnek tűnik ennek az elméletnek és sokoldalú alkalmazásainak összefoglaló tárgyalása.
Arra törekedtem, hogy a tárgyalásmód a kísérleti és technikai fizikusoknak vagy kémikusoknak is lehetővé tegye, hogy a lehető legkisebb fáradság árán ismerkedjenek meg a tudománynak ezzel a területével. Az atom statisztikus elméletének alapjául szolgáló szemléletes kép és az elmélet egyszerű gondolati felépítése különösen azoknak a munkáját segítheti elő, akik bővíteni kívánják atomfizikai ismereteiket, de a kvantummechanika tanulmányozásához szükséges sokkal bonyolultabb segédeszközök nincsenek birtokukban. Ebben a könyvben ugyanis előismeretként mindössze a differenciál- és integrálszámítás legelemibb szabályait tételezem fel...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!