TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Az elektromosság és gyakorlati alkalmazásai

: Az elektromosság és gyakorlati alkalmazásai

Kiadás:

Budapest, 1927

Kiadó:

Királyi Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Fizika Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

664 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Az olasz harctéren hősi halált halt néhai Zemplén Győző munkája, "Az elektromosság és gyakorlati alkalmazásai", mely 1910-ben mint a Könyvkiadó Vállalat 82. kötete jelent meg. Az elmúlt esztendők alatt az elektromosságnak éppen gyakorlati alkalmazásai annyi újabb teret hódítottak meg és az elektromosságnak az elmélete is annyira kibővült, hogy a művet eredeti alakjában nem adhattuk át a nagyközönségnek. Mindamellett a nagy tudással, kitűnő tollal és könnyen érthetően írt műnek jó része változatlan maradt. Teljesen átdolgoztuk az elektromos hullámok című fejezetet és ezzel kapcsolatban a rohamos fejlődésnek indult drótnélküli telegráfia és telefónia fejezeteit. A Röntgen-sugarakat lényegesen kibővítve tárgyaljuk és részletesen terjeszkedünk ki a Röntgen-sugarak orvosi és egyéb alkalmazásaira. Átdolgozásra szorult az egyenáramú dinamógépek, a többfázisú áramrendszerek előállítása, a transzformátorok, az elektromos vontatás, az elektromos hőipar című fejezetek, melyekhez újnak csatlakozott az automatatelefonról szóló pont. Teljesen új fejezet tárgyalja az elektromosság alkalmazását az orvosi tudományban.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!