TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Az elektronok világa

: Az elektronok világa

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Fizika Elektronika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Búvár könyvei

Terjedelem:

207 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Mindennapi életünkben lépten-nyomon találkozunk olyan jelenségekkel és készülékekkel, melyek még nem is olyan régen egészen csodálatosnak tűntek fel. Gondoljunk a rádióra, a távolbalátásra, a hangosfilmre, a Röntgensugarakra, az elektronmikroszkópra és még számos közismert vagy kevésbé ismert találmányra. Mindezekben semmi csodálatos vagy mágikus nincsen, hiszen működésüket a tudomány pontosan értelmezni tudja. Csodálatosak csak annyiban, hogy e legkülönbözőbb területeken felhasznált eszközök alapja ugyanaz: a "csodákat" ugyanazok a parányi és láthatatlan részecskék hajtják végre - akár közvetlenül vagy közvetve a radarról, akár a modern fluoreszkáló világításról, akár az atomenergia felszabadításáról van szó: az elektronok, a negatív elektromos töltés atomjai. Stokley könyve arról számol be, hogy mi mindenre használhatók fel az elektronok a gyakorlatban, ugyanakkor azonban világos képet ad az anyag szerkezetéről, amelynek megismerésében az elektron felfedezésének éppen olyan fontos szerepe van, mint a sokféle gyakorlati alkalmazásban, melyeket e könyv világosan és közérthetően tárgyal. - Számos szövegközti ábra és fényképmelléklet kíséri a szöveget, amelynek élvezetes magyar fordítása M. Zemplén Jolán műve."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!