TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Beszélgetések a kristályfizikáról

: Beszélgetések a kristályfizikáról

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika Elektronika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korunk Tudománya

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630527111

tartalom:

"A kristályfizika a kristályok fizikai tulajdonságai és szimmetriája közötti kapcsolatot vizsgálja, és elméleti alapját képezi a technika olyan új területeinek, mint a félvezető elektronika, a piezotechnika, a kvantum-radiofizika és a nem lineáris optika. A könyv ismerteti a kristályfizika alapfogalmait, így a tárgyak, a fizikai jelenségek és a matematikai mennyiségek - skalárok, vektorok és tenzorok - szimmetriájának fogalmát. Tárgyalja a kristályfizika alapvető törvényeit és alkalmazásukat több olyan, a kristályokban lejátszódó fizikai jelenségre, mint a fázisátalakulások, a polarizáció és a mágnesezettség létrejötte, a piezoelektromosság stb. Különös figyelmet szentel a kristályokban végbemenő fizikai folyamatok törvényszerűségeinek és az anizotróp fizikai paraméterek matematikai analízisének. A könyvet a fizika iránt érdeklődő középiskolásoknak, valamint fizikus-, vegyész- és mérnökhallgatóknak ajánljuk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!