TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Desztillálóberendezések szabályozása

: Desztillálóberendezések szabályozása

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631004104

tartalom:

A vegyipari automatizálás területén úttörő szerep jutott a kőolajipari automatizálásnak. Az itt felismert alapelvek, összefüggések másutt is hasznosíthatók. A szerző elsősorban a kőolajipari irányító rendszerekkel foglalkozik könyvében, de helyet kapnak más iparágak fontosabb példái is, pl. a levegőszétválasztó berendezések irányítása. Valamely berendezés irányításához ismerni kell magát az adott berendezést, a benne végbemenő folyamatokat, elsősorban az átmeneti állapot, a dinamika jellemzőit. Ismerni kell az irányítás elvét, a felhasználható műszereket. Még nehezebb feladatot jelent, elvi és gyakorlati szempontból egyaránt, a számítógépes irányítás. Nagy Iván könyve a berendezés oldaláról elsősorban Dr. Gyökhegyi László szerk.: Desztillálóberendezések c. könyvéhez kapcsolódik (Műszaki Könyvkiadó, 1970), még hátrébb tekintve, a Nyul Gyula szerkesztette Lepárlás c. kötetre utalhatunk a magyar szakirodalomból (Műszaki Könyvkiadó, 1965). A három könyv szinte egy rendszert képez a desztillálóberendezése témaköréből. A folyamatdinamikai alapokat Mohilla-Ferencz: Vegyipari folyamatok dinamikája c. könyvében találjuk (Műszaki Könyvkiadó, 1972). Könyve első fejezetében a desztillálóoszlop átmeneti állapotának matematikai leírását tárgyalja a szerző és megállapítja a szabályozási szabadsági fokok számát. Ezt a részt az egyedi oszlop szabályozó köreinek, majd az üzemrészek, üzemek szabályozásának leírása követi. Az ismertetett elveket ipari példák bemutatásával szemlélteti. Összefoglalást kapunk a fontosabb felhasznált műszerekről. Végül a számítógépes irányítás ismertetése zárja a tárgyalást. Külön fejezetben találjuk meg a szakaszos desztillálóberendezések irányítását.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!