TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Dialógusok a műszaki tudományokról

: Dialógusok a műszaki tudományokról

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Kémia Műszaki vegyes Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

OLVASÓ ...Lásd be „a könyvek száma végtelen, időd pedig véges”. Mi a célod könyveddel: szórakoztatni vagy tanítani akarsz?
SZERZŐ Talán egyiket sem, vagy talán mindkettőt. Egyszerűen csak beszélgetni szeretnék Veled! Úgy általában: a műszaki tudományokról... A te szaktudományodról. Igen, ne csodálkozz, arról, amihez Te sokkal jobban értesz, mint én. Műszaki szakember vagy. Arról panaszkodsz – és joggal –, hogy napról-napra jobban differenciálódnak a szaktudományok; a jó szakember egyre inkább kénytelen csak a saját területével foglalkozni, ha követni akarja tudományának fejlődését. Sőt gyakran még arra sem képes, hogy más szakterület cikkét megértse – mégha ehhez szorosan csatlakozik saját témaköre –, mert esetleg nem ismeri a „speciális nyelvet”, azt az „alaptörvényt”, amely a másik szakterületen dolgozó számára megszokott, magától értetődő. De vajon minden szakterület alapjaiban különbözik egymástól? Nincsenek olyan közös törvények, amelyeken az egész műszaki tudomány nyugszik?
OLVASÓ Ezt tőlem kérdezed? Válaszolj rá magad!
SZERZŐ Nem! Válaszoljunk rá együtt! Keressük meg ezeket a közös alapokat. Ha megtaláljuk és meg tudunk egyezni abban, hogy ezek legalább a műszaki tudományok több területén érvényesek, akkor annyit biztosan elérünk, hogy nemcsak a saját, de a „rokon” szakterületeken is tájékozódni tudjunk, esetleg az ott szerzett eredményeket saját szakmánkban is felhasználhatjuk.
OLVASÓ Kissé nagy fába vágod a fejszédet!
SZERZŐ Nem vágom, hanem vágjuk! Nélküled, segítséged és türelmed nélkül nem mernék erre vállalkozni. Dehát lássunk neki!

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!