TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Elegyek termodinamikája

: Elegyek termodinamikája

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Kémia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

108 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A jegyzetet - hűen címéhez - az elegyek klasszikus termodinamikájának szenteljük. Ennek leszögezésével azt kívánjuk hangsúlyozni, hogy a jegyzet nem tekinthető úgy, mint a többkomponensű rendszerekre vonatkozó érdekes és fontos tudnivalók kimerítő leírása, másrészt azt, hogy a termodinamika általános összefüggéseit már adottnak vesszük. Pontosan arra törekszünk tehát, hogy a termodinamika általános - elsősorban az egyensúlyi feltételeket kifejező - összefüggéseit olyan alakra hozzuk, hogy azok a legtöbbet mondjanak az elegyekre vonatkozóan. Mégis, annak érdekében, hogy a jegyzet könnyebben olvasható legyen, az alábbiakban röviden áttekintjük a termodinamika fogalmait és általános összefüggéseit. Jóllehet nem szorítkozunk itt a majd szükséges fogalmak és összefüggések puszta felsorolására, ez a kis összefoglaló önmagában semmi esetre sem tekinthető megalapozásnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!