TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Elektrodinamika

: Elektrodinamika

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

338 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A tankönyv a tudományegyetemek matematika-fizika és fizika-kémia tanár szakos hallgatóinak tartott azonos című egyetemi előadások anyagát tartalmazza. Az elektrodinamikát tárgyaló rész - rövid induktív bevezetés után - a Maxwell-egyenleteket és a határfeltételeket meghatározva, a klasszikus térelmélet módszereivel deduktív úton jut el az elektrodinamika törvényeihez. Bár a felhasznált matematikai apparátus magas színvonalú, a szerző tekintetbe vette, hogy a tanár szakos hallgatók a középiskolában fogják tanítani a fizikát. Az elmélet megalapozása és az általános törvényszerűségek ismertetése után az elektrodinamika egyes fejezeteinek részletes elemzése következik egymás után: elektro- és magnetosztatika, az egyenáramok elektromágneses tere, kvázistacionárius áramok, elektromágneses hullámok szigetelőkben és vezetőkben, elektromágneses hullámok visszaverődése és törése két különböző közeg határán stb. A könyv befejező része részletesen tárgyalja a speciális relativitáselméletet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!