TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Elektronok, atomok, fémek és ötvözetek

: Elektronok, atomok, fémek és ötvözetek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika Kémia Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

432 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A szerző igen nehéz feladatot igyekszik megoldani; a kvantummechanikát és ezen felül a kvantummechanikának fémek és ötvözetek szerkezetére való alkalmazását kívánja könnyen érthető módon tárgyalni. Maga a kvantumelmélet, de különösen annak alkalmazása fémek elméletére igen bonyolult és nagyon sok matematikát tételez fel. Erről meggyőződhetünk, ha bármilyen idevágó szakcikkbe vagy tankönyvbe betekintünk. Ezek a cikkek rendszerint tele vannak matematikával, szakkifejezésekkel és a nem specialista számára egyáltalán nem érthetők. A szerző a maga elé tűzött nehéz feladatot, véleményem szerint, ügyesen oldja meg. A könyv formája - tudniillik a párbeszéd - és közvetlen stílusa nagymértékben elősegíti a könyv olvashatóságát. A párbeszédes forma lehetővé teszi, hogy a könyv nehezebb problémákra többször is kitérjen, amint ezek ismerete egy-egy újabb kérdéssel kapcsolatban ismételten szükségessé válik. Emellett a párbeszéd folyamán felmerülő kérdések és megjegyzések állandóan felszínen tartják azt a követelményt, hogy a könyv a bonyolult kérdéseket minden szempontból alaposan megvizsgálva és elemezve, kevés matematikai formulával, világosan tárgyalja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!