TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Elméleti fizika IX. Statisztikus fizika

, : Elméleti fizika IX. Statisztikus fizika

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

473 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631758583

tartalom:

"A Landau-Lifsic: Elméleti fizika című tízkötetes könyvsorozatot világszerte a legkiválóbb elméleti fizika tankönyvnek tartják. A kötetek soraiból utólérhetetlen egyszerűséget és elevenséget érezhet az olvasó. Ez a könyv Statisztikus fizika 1. rész folytatása, és a IX. kötetbe azért került, mert megértéséhez szükség van a VI-VIII. kötetekben tárgyalt ismeretekre is. A kötet az anyag kondenzált állapotának kvantumelméletét foglalja össze. Az elmélet L. D. Landau és P. L. Kapica kísérleti felfedezései nyomán ma már a modern elméleti fizika önálló fejezetét alkotja: a kvantumfolyadékról és spektrumáról alkotott elképzelések adják meg a makroszkopikus testek kvantumos leírásának az alapját. A modern statisztikus fizika matematikai eszköztárának elválaszthatatlan része a Green-függvények módszere, mert ezek a függvények közvetlenül meghatározzák a test elemi gerjesztésének spektrumát. Helyet kapa kötetben a makroszkopikus testek Green-függvényeinek módszere is. E módszereket a szerzők az izotrop kvantumfolyadékok példáján mutatják be, mert lényegük itt jelenik meg a legegyszerűbben, a térbeli inhomogenitások, különféle részecskék jelenléte stb. által okozott bonyodalmak nélkül. A szupravezetés mikroszkopikus elméletét is hasonló okok miatt mutatják be a szerzők az izotrop, gyengén kölcsönható Fermi-gázban, eltekintve a kristályrács jelenléte és a Coulomb-kölcsönhatás okozta bonyodalmaktól. Végül ebben a kötetben találják az olvasók az anyagi közegekben fellépő elektromágneses, ill. hidrodinamikai ingadozások elméletét is. A kötet igen érdekes és tanulságos, teljesen kidolgozott feladatokat tartalmaz, amelyek az elmélet alkalmazásait tárják elénk. A könyvet fizikus hallgatók, kutatók, a statisztikus fizika elmélete iránt érdeklődő olvasók számára ajánljuk elmélyült ismeretszerzés céljából."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!