TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Elméleti villamosságtan

: Elméleti villamosságtan

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

729 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Az elméleti villamosságtan tehát a fizika elektrodinamikájának és a technikai részletproblémáknak valamilyen arányú ötvözete. A könyv ezen ötödik kiadása csakúgy, mint előző kiadásai, ehhez a célkitűzéshez igyekszik tartani magát, de éppen a célkitűzés állandósága követeli meg a tartalom állandó változtatását. Gondoljunk csak arra, hogy a hallgatók matematikai felkészültsége egyre jobb lesz, így a bonyolult matematikai apparátus fogalma egyre jobban eltolódik, egyre több ismeretet vehetünk adottnak. Így egyes részek elhagyhatók. Ugyanakkor újabb matematikai diszciplínák kerülnek a technikai számításoknál az előtérbe, amelyek még nem szerepelnek az egyetemi matematika-oktatásban. Ezek ismertetését - egy időre legalábbis - fel kell venni a könyvbe.
Ugyancsak állandóan változik az elvi, fizikai elektrodinamikának nevezhető rész: a relativisztikus elektrodinamika is lassan-lassan mérnöki tudományággá válik, sőt a kvantum-elektrodinamikának is vannak gyakorlati vonatkozásai.
Mindezek az új anyagrészek, még ha a kihagyásokat figyelembe is vesszük, erősen növelik a terjedelmet. A könyvnek ilyen jellegű terjedelemnövekedése nem szükségszerű, és csak a szerzők gyöngeségének tudható be, akiknek nincs elég lelkierejük ahhoz, hogy az elavult részeket teljesen elhagyják. 

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!