TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Ember és tudomány a XX. század utolsó évtizedeiben

: Ember és tudomány a XX. század utolsó évtizedeiben

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gyorsuló idő

Terjedelem:

111 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Bizonyára lesznek, akik azt fogják mondani - és joggal -, hogy a szerző e kötetben "idegen vizeken kalózkodik". "A fizikus írjon a különböző természeti jelenségek részleteiről, népszerűsítse az új fizikai eredményeket" - mondják. Ez igaz is! Mentségemre azt tudnám felhozni, hogy a fizikai kutatás legnagyobbjai is, Newtontól Heisenbergig, valamennyien elgondolkoztak azon, ami ezen kutatásokat megelőzi, ami ezek alapjául szolgál, és ami ezen kutatások eredményeiből tágabb körben, az emberiség jelenére és jövőjére következik. Ma talán aktuálisabb elgondolkozni ezeken a kérdéseken, mint valaha, hiszen a tudomány által létrehozott lehetőségek és ennek megfelelően a kutatók, de minden ember felelőssége is nagyobb, mint a megelőző korokban bármikor. Annak örülnék legjobban, ha az általam felvetett gondolatokat olvasóim továbbgondolnák, kiegészítenék és - ahol és amennyiben szükségesnek látják - bírálattal illetnék. Ahogy Max Planck megfogalmaszta: "Mindenesetre hálás leszek önöknek, ha az általam előadottakat kritikával fogadják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!