TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Energia-átalakulások folyadékokban. Bevezetés a hydrogépek, kompresszorok, gőzturbinák és aeroplánok gépszerkezettanába

: Energia-átalakulások folyadékokban. Bevezetés a hydrogépek, kompresszorok, gőzturbinák és aeroplánok gépszerkezettanába

Kiadás:

Budapest, 1916

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Fizika Repülés Technikatörténet Gépészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

455 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

„… könyvemet nem szántam arra, hogy műegyetemünk hallgatóinak első bevezetője legyen az itt tárgyalt tudományágban. A lényeget érintő részletekre ki nem terjeszkedő, csak a jellemző vonásokra szorítkozó előadásmódja és tömör nyelvezete, amely a fegyelmezett mérnökgondolkozás előtt egyszerű és világos, a kezdő legelső tanulmányára helyenkint nem eléggé részletező és nem eléggé könnyen követhető.
Tekintettel különösen a gyakorlatban működő mérnökkartársakra, kerülnöm kellett fejtegetéseimben az olyan matematikai és mechanikai tételekre való hivatkozásokat, amelyek azoknak emlékezetéből többé-kevésbé elmosódhattak és arra törekedtem, hogy levezetéseim lehetőleg kivétel nélkül az egyszerű energia tételen épüljenek fel, emellett a cseppfolyós és légnemű folyadékok áramlás jelenségei közötti teljes analógiára következetesen rámutatva iparkodtam a tárgyalást egyszerűsíteni. Számtáblázatokat helymegtartás céljából mindvégig grafikonokkal helyettesítettem."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!