TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
És mégis van éter!  (Einstein tévedett, az idő mégsem relatív)

: És mégis van éter! (Einstein tévedett, az idő mégsem relatív)

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Ars Memorandi

Kategóriák:

Fizika Relativitáselmélet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

164 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630470004

tartalom:

"Az orvos szerző szerint: Az idő nem relatív! A tömeg nem nő meg a sebességgel! A tömeg és az energia nem alakulnak át egymásba! Nem lesz hőhalál a Világegyetemben! A jövő egyik lehetséges energiaforrása a fizikai mező! És mégis van éter! A relativitáselmélet látszólag egy hétköznapi élettől igen távol eső tudomány, a fizika egy szűkebb területe, amely igen speciális részletkérdésekkel foglalkozik. Minek érdekelje hát ez az átlagos műveltségű embert, vagy a humán értelmiséget? A szaktudományos részletkérdés mögött általános, az emberi gondolkodás és kultúra egészét érintő igen súlyos következmények húzódnak meg. A relativitás elmélete ezért emelkedik ki a szaktudományos körből. Hogyan lehet egy fiatalnak maradandó erkölcsi értékekről, a humán kultúra fontosságáról eredménnyel beszélni akkor, amikor a természettudomány eredményei szerint minden relatív. Egyetlen igazán fontos az életben, az anyagi eredmény. Az eszköz nem fontos, mert úgyis minden relatív. A huszadik század filozófiai és természettudományos gondolkodása sok tekintetben a pesszimizmust, a dekadenciát, a laza erkölcsöket, a maffiaszellemet támogatja. Tudjuk, hogy a szén, a kőolaj, a földgáz, a fa mennyisége korlátozott. De az atomenergia felszabadítására alkalmas radioaktív elemek mennyisége is rohamosan csökken. Einstein óta a köztudatban van, hogy az energia felszabadítása a tömeg energiává történő átalakításával lehetséges. A szerző rámutat, hogy ez tévedés. Ha majd kihűl Napunk, a mindenütt jelen lévő fizikai mezők energiájának megcsapolása lesz az igazi megoldás. A jövő űrjárművei nem űrrakéták, hanem éter-tengeralattjárók lesznek, amelyek feltehetően a fizikai mezők szinte kimeríthetetlen energiatartalékainak megcsapolásával válnak majd alkalmassá távoli űrutazásra a ma ismeretes molekuláris energiaforrások nagy mennyiségének cipelése nélkül. Ha valóban léteznek UFO-k, járműveik ezen az elven működnek. A relativitáselmélet jelenlegi felfogása nem csak a gondolkodást köti gúzsba. A fizikai mezők valódi szerkezetének kutatása sem kaphat mindenütt kellő anyagi és erkölcsi támogatást, mert Einstein elmélete szerint gondolkodva nem kecsegtet eredményekkel. Pedig... Nem csak elméletről van szó, gyermekeink bőrét visszük a vásárra. Az emberi faj jövőjéről szól a relativitáselmélet sztori. Ezért kellene lehetőleg mindenkinek megértenie. Elég hozzá a középiskola anyaga."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!