TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Felsőgeodézia

: Felsőgeodézia

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Geológia Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

614 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Homoródi Lajos, Habereger (Arad, 1911 - Bp., 1982) mérnök, az MTA tagja egyetemi tanár. A József Műegyetemen szerzett mérnöki oklevelet. Pályáját 1934-ben az általános geodéziai tanszékén kezdte, majd 25 éven keresztül fővárosi és állami földmérési szolgálatban dolgozott. 1972-től a Geodéziai Intézet vezetője, 1963-64-ben rektorhelyettes, 1964-67-ben az Építőmérnöki Kar dékánja. Tudományos munkájához a budapesti háromszögelési és sokszögelési mérésekben, később az új országos, felsőrendű háromszögelési mérések végzésében, irányításában szerezte meg. A II. világháború után újraindította az elsőrendű láncolatrendszer kifejlesztését. Foglalkozott a városi sokszögelés szög- és hosszmérésének pontosságával. Kidolgozta a mérési eredmények célszerű kiegyenlítési módját. Eredményesen művelt szakterülete volt a fotogrammetria is: a légi háromszögelés elméletének témaköréből számos dolgozata jelent meg. Alapító tagja és 1962-1980 között elnöke volt a Geodéziai és Kartográfia Egyesületnek.

leírás:

Kötése meglazult. Érvénytelen könyvtári bélyegzővel. Helyenként tollal belejegyezve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!