TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Fénytávközlés. Eszközök, áramkörök és rendszerek

, : Fénytávközlés. Eszközök, áramkörök és rendszerek

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

278 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631051609

tartalom:

"A fényhullámsávban való információátvitel körülbelül húsz év alatt - lényegében a lézer felfedezése óta - fejlődött kezdetben túl merésznek látszó elképzelésből olyan technikává, amely máris komoly vetélytársa a jelenleg általánosan használt mikrohullámú távközlésnek. Az új technika vivőhulláma látható (újabban infravörös) elektromágneses sugárzás, amely dielektrikum-hullámvezetőben - például kvarcszálban - halad. Az átviteli vonal csillapítása rendkívül kicsi, alig érzékeny a külső zavarokra, és egyetlen szál Gbit/s-ot megközelítő információt képes átvinni. A műszaki és gazdasági előnyök a magyar szakemberek érdeklődését is felkeltették, és jelenleg már kísérleti összeköttetéseket üzemeltetnek hazánkban is. A könyv szerkesztői M. J. Howes és D. V. Morgan a Leedsi Egyetem Elektronikai Intézetének előadói, szerzői amerikai, angol, francia, nyugatnémet ipari kutatóintézetek munkatársai. A fejezetek címe: Bevezetés a fénytávközlésbe, Fényforrások, A fénytávközlés detektorai, Fényvezető alkatrészek, Fényvezető szálak és kábelek, Fénytávközlési rendszerek. A könyv a működési elvből kiindulva áttekintést ad a fényvezetős távközléstechnika jelenlegi állásáról. A fizikai gondolatmenetekből levont gyakorlati következtetések és adatok (táblázatok, diagramok) felkészítik az Olvasót az új technika fogadására, a lehetőségek felmérésére és a felmerülő nehézségek megoldására."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!