TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Fizika és régészet

: Fizika és régészet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630529238

tartalom:

˝M. J. Aitken munkája a régészetben eredményesen alkalmazott fizikai módszerek elméleti alapjaival foglalkozik. E módszerek: a radiokarbon és a termolumineszcens kormeghatározás, archeomágnesesség, eltemetett maradványok helyének felderítése, mágneses terepkutatás, elektromos ellenállásos felmérés. Emellett a szerző áttekintést ad más keltezési és detektálási eljárásokról is. Különösen időszerű a radiokarbon keltezés rendszeres hibáinak mélyreható elemzése és a termolumineszcencia részletes tárgyalása. A termolumineszcencia jelenségén alapszik ugyanis az agyagból kiégetett cseréptárgyak keltezése és a hamisítványok kimutatása. A könyv egyrészt az archeológiában jártas szakembereknek kíván segítséget nyújtani, másrészt igyekszik eleget tenni a tárgykör iránt érdeklődő szélesebb olvasóközönség igényeinek is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!