TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Fizikatörténeti ABC

, : Fizikatörténeti ABC

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

248 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631820084

tartalom:

˝E munka célja, hogy olyan fizikatörténeti adattárat nyújtson középiskoláink tanárainak, tanárjelöltjeinek és tanulóinak, amelyek a fizikatanítás gyakorlatában felhasználhatók és bizonyára alkalmasak az érdeklődés felkeltésére. Ilyen jellegű kézikönyv hiányát a nemzetközi szakirodalomban is régóta érezzük. Jelentek meg ugyan nagy számban fizikatörténeti művek, de ezek a fizika oktatásában nehezen használhatók, mert bennük az egyes részletismeretek megtalálása időt rabló művelet. E könyvben igyekeztünk középfokú fizikatankönyveinkhez és az új tantervi reformokhoz igazodva, az ottani arányok szerint tárgyalni a fizika történetét. Az ABC első részében a fizika egyes ágainak kialakulását és fejlődését foglaltuk össze. Itt néhány téves, de a fizikatörténeti művekben elterjedt nézetet igyekeztünk a legújabb kutatások alapján helyreigazítani. Ezt követően a fizika egyes ágaiban újat alkató azon tudósokat is bemutattuk akik ritkán szerepelnek tankönyveinkben. Könyvünk következő fejezetében a munka egészében előforduló fizikusok, természettudósok, természetfilozófusok pontos születési és esetleges halálozási időpontjait adtuk közre, melyeket különösen az évfordulók megünneplése szempontjából tartunk igen hasznosnak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!