TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Gázok, folyadékok termodinamikai anyagi jellemzőinek számítása

Gázok, folyadékok termodinamikai anyagi jellemzőinek számítása

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Kémia Ipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

302 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Az olvasó a VEB Leuna-Werke szakembereiből alakult szerzői munkaközösség könyvének magyar nyelvű kiadását tartja kezében. A német nyelven megjelent könyv hiányt pótol a szakirodalomban. A termodinamikai anyagi jellemző sok helyütt megtalálható számítási módszereinek ez az első általános kritikai összefoglalása. A német nyelvű kiadás összeállításakkor a témakör kidolgozása és kiszélesítése ipari kezdeményezésre indult el, felismerve az ipar ilyen jellegű szükségletét. A szerzőknek e szándékával teljes mértékben egyet lehet érteni, különösen, ha ezeket a megállapításokat hazai viszonyainkra is vonatkoztatjuk. A könyv tárgyalási módja lehetőséget ad arra, hogy a termodinamikában és a fizikai-kémiában nem eléggé otthonos olvasók betekintést nyerjenek az anyagi jellemzők számítási mechanizmusába. Ugyanakkor gyakorlati célokra is megfelelő numerikus értékeket kapnak, amelyek pontossága esetenként megbecsülhető. Bár a könyv tárgyalási módja a levelezések részleteinek mellőzése miatt megfelelő szintű matematikai felkészültséget igényel, a számítási módszerek minden nehézség nélkül használhatók. A gyakorlati felhasználást különösen az könnyíti meg, hogy részletesen kidolgozott numerikus feladatokon mutatják be a szerzők az egyes fejezetrészek alkalmazását, minden esetben megjelölve a hibahatárokat is. E munka magyar nyelvű kiadásával a Műszaki Könyvkiadó az ilyen kérdéscsoportok iránt érdeklődő szakembereknek, úgy hísszük, igen nagy segítséget nyújt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!