TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Hőátvitel

: Hőátvitel

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Fizika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ez a könyv elsősorban a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnök hallgatói számára készült a Műszaki Hőtan II. (Hőközlés) című tárgy jegyzeteként. A megértéshez a gépészmérnök hallgatók számára előadott matematikai ismeretek szükségesek. A Műszaki Hőtan I. (Termodinamika) és az Áramlástan tárgyak teljesítése vagy megelőzően, vagy ezzel párhuzamosan történhet. A könyv, mivel a témakör magyar nyelvű irodalma nagyon szegény, a gyakorlati alkalmazhatóságát növelendő, a szigorúan vett tananyagon túli területeket is tárgyal. Az egyes fejezetek irodalomjegyzékében kisszámú, de a tématerületről átfogó képet adómű szerepel. A tárgyalt témakörök a következők: Az időben állandósult és a tranziens hővezetési folyamatoknak mind az analitikus, mind a numerikus vizsgálata; A halmazállapotváltozás nélküli hőátadást befolyásoló mennyiségek, a hőátadási folyamatok hasonlósága, a hőátadási tényező meghatározása analitikus úton, a termikus és a hidraulikai határréteg, az áramlás turbulenciájának hatása a hőátadásra, a hőátadási tényező számítására szolgáló képletek; A kondenzációs és a forrásos hőátadás elmélete és a hőátadási tényező számítás képletei;Szilárd anyagok és sugárzás-aktív gázok sugárzása, sugárzásos hőcsere"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!