TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Hőátvitel összetett szerkezetekben

: Hőátvitel összetett szerkezetekben

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

697 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630528908

tartalom:

"A különböző anyagú és geometriájú elemekből, alkatrészekből felépülő összetett szerkezetek üzemi hőmérséklet-eloszlása a mérnököt többnyire két okból érdekli: vagy a káros túlmelegedést kell elkerülnie, vagy adott - esetleg optimális - feltételeknek megfelelő hőmérsékletviszonyokat kell létrehoznia. Az összetett szerkezetek, gépek, készülékek, berendezések, épületek termikus analízisében a szerkezet elemeinek termikus egymásrahatása, továbbá a melegedési viszonyokat esetleg egyidejűleg befolyásoló egyéb folyamatok kölcsönhatása nem hanyagolható el, hanem együtthatásuk vizsgálata szükséges. Ezért az összetett szerkezeteket termikus rendszerekként kell modellezni és leírni. A szerző a problémamegoldás meghatározó fontosságú szakaszában: a fizikai és matematikai modellalkotásban új és hatékony módszerek bemutatásával kívánja a bonyolult termikus problémákkal foglalkozó kutató- és tervezőmérnökök munkáját, továbbá az egyetemi és a főiskolai mérnökképzést szolgálni. Az egyetemi tanulmányok során megszerzett alapvető ismeretekből kiindulva tárgyalja a transzportelmélet, a hálózatos modellezés, a véges differencia és a véges elemek módszerének elméleti alapjait, egyszerű példák kapcsán bemutatja a módszerek alkalmazását, és összefoglalja az alkalmazásokhoz szükséges matematikai ismereteket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!