TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Izotóptechnikai mérési gyakorlatok

Izotóptechnikai mérési gyakorlatok

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

130 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A magfizikai mérési módszerek ma már a különböző tudományok, az ipar, a mezőgazdaság stb. egyre szélesebb területeire terjeszkednek s a gyakorlatban egyre nagyobb jelentőséggel bírnak. Ebben a jegyzetben főként olyan méréseket tárgyalunk, melyek egyrészt a magsugárzásokkal állanak kapcsolatban, másrészt figyelemmel voltunk arra is, hogy ezek a mérések a gyakorlatok folyamán a rendelkezésünkre álló műszerparkkal valóban végrehajthatók is legyenek. Így ezek a mérések jó bevezetést adnak a magfizikai mérések egy ágazatát illetően, de természetesen még itt sem merítik ki az összes lehetőségeket. A jegyzet a végrehajtandó mérések részletes leírását és az ehhez feltétlenül szükséges rövid elméleti bevezetést tartalmazza. Az I. és II.-vel jelölt első két mérés olyan alapvető gyakorlatokat tartalmaz, amelyek a többi mérések elvégzésének előfeltételeit képezik, míg a többiek egymással párhuzamosan is végezhetők. Ezek számozása megegyezik a megfelelő laboratóriumi mérőhely számozásával. Úgy véljük, hogy azok, akik e jegyzetben foglalt gyakorlatokat végigmérték, kellő alapokat kapnak ahhoz, hogy a módszerek és készülékek ismeretében a későbbiekben önálló feladatok megoldására is képesek legyenek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!