TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Kísérleti fizika I. kötet. Mechanika, hangtan, hőtan

: Kísérleti fizika I. kötet. Mechanika, hangtan, hőtan

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

517 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez az egyetemi tankönyv elsősorban a fizika szakos tanárjelölt és a fizikushallgatók "kísérleti fizika" alapkollégiumának megfelelő tananyag elsajátításához nyújt segítséget. A legfontosabb fizikai jelenségek, törvények és alkalmazások rendszeres tárgyalásával biztosítani kívánja a későbbi tanulmányok szilárd megalapozását, de emellett hivatva van a már működő tanárok, fizikusok és esetleg más szakemberek ismereteinek felelevenítésére, ill. elmélyítésére is. [...] Az alapvető fizikai fogalmak bevezetésénél a tankönyv a tapasztalati tényekből indul ki, és a szükséges általánosítás útján, induktív úton jut el a törvények kvantitatív alakban való megfogalmazásáig, egyes speciálisabb jellegű törvények felállításánál azonban példát nyújt a dedukciós módszer alkalmazására is. A könyv didaktikai szempontból a fokozatosság elvét követi. Épít a középiskolában szerzett gondolkodási készségre, tárgyi ismeretek tekintetében azonban a fontosnak ítélt részek tárgyalását a középiskolában tanultakra való hivatkozással sehol sem mellőzni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!