TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Kvantummechanika. Cikkgyűjtemény

Kvantummechanika. Cikkgyűjtemény

Szerző:

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A közel fél évszázada született kvantummechanika tudományos fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ez a kötet az elmélet alkotóinak eredeti dolgozatait gyűjti egybe, hangsúlyozva a kvantummechanika mátrix-megfogalmazását, a hullám és mátrixmechanika kapcsolatát, az elmélet valószínűségi értelmezését. Werner Heisenberg munkái közül a mátrixmechanikát s a híres határozatlansági összefüggést megalapozó dolgozatokat találjuk a kötetben. Részben vele együttműködve, Born és Jordan a mátrixtechnika matematikai apparátusát munkálja ki. Diracnak a kommutátorok és a Poisson-zárójelek kapcsolatáról, Paulinak a H atomról írott cikke szerepel a gyűjteményben. Schrödinger dolgozatában a mátrix- és hullámmechanika ekvivalenciáját bizonyítja be, Born kimondja a P valószínűségi értelmezését, Feynman a kvantummechanika modern téridőbeli felépítését adja meg. Niels Bohr a kvantummechanikai leírás komplementer jellegét hangsúlyozza. A kötetet Neumann János két nevezetes munkája zárja a kvantummechanika matematikai alapjairól és valószínűségelméleti felépítéséről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!