TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Mágneses magrezonancia-spektroszkópia I-II. kötet

: Mágneses magrezonancia-spektroszkópia I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

572 p., 170 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630507048

tartalom:

"E könyv az utolsó tíz évben a szerves kémiai szerkezetkutatás talán legfontosabb fizikai módszerévé fejlődött mágneses magrezonancia- (NMR-) spektroszkópia elméletét és gyakorlati alkalmazását ismerteti. Hasonló tárgyú és terjedelmű mű magyar nyelven eddig nem jelent meg, s ezért a könyv nemcsak a spektroszkópusok és a szerves kémikusok, hanem a rokonterületeken dolgozó fizikus-kémikusok és az egyetemi hallgatók érdeklődésére is számot tart. A könyv első része az NMR-spektroszkópia elméleti alapjait foglalja össze. Részletesen ismerteti azokat a módszereket, amelyekkel a leggyakrabban előforduló spinrendszerek spektrumából a szerkezet-felderítés kulcsát adó NMR-paraméterek (a kémiai eltolódások és csatolási állandók) megkaphatók. A második rész legnagyobb terjedelemben a protonrezonancia-spektroszkópiával foglalkozik, felsorolja a különböző hidrogénatomfajták spektroszkópiai jellemzőit, de részletesen tárgyalja a más magok, mindenekelőtt a szén- és fluor-rezonanciaspektrumokat is. Ebben a részben kaptak helyet a felvételtechnikai-apparatív kérdések, beleértve a legmodernebb Fourier-transzformációs spektrométerek működési elvét is, továbbá a speciális mérési módszerek (mérés változó hőmérsékleten, kettősrezonancia) és a kvantitatív analízis problémái."

leírás:

A könyv mérete: 20 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!