TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Marie Curie és lányai. Fejezetek egy tudósdinasztia életéből

: Marie Curie és lányai. Fejezetek egy tudósdinasztia életéből

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2013

Kiadó:

HVG Kiadó Rt.

Kategóriák:

Fizika Kémia Életrajz Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789633041253

tartalom:

˝A kétszeres Nobel-díjas Marie Curie-t nehéz másképp elképzelni, mint a laboratóriumába visszahúzódó, félénk és zárkózott tudóst. Ám férje halála megváltoztatta életét, és egy nála fiatalabb, nős férfival folytatott szerelmi viszonya kiváltotta az idegengyűlölő francia közvélemény rosszallását és a hímsoviniszta tudóstársadalom ellenszenvét. Betegsége ellenére szenvedélyesen folytatta kísérleteit, bejárta az Egyesült Államokat, hogy támogatást szerezzen kutatásaihoz. Mindent elkövetett, hogy lányait is önállóságra, kitartásra és szeretetre nevelje. Iréne, anyja nyomdokain haladva, férjével Nobel-díjat kapott a mesterséges radioaktivitás felfedezéséért, Eve haditudósítóként beutazta a világot, majd humanitárius missziókban tevékenykedett, unokája pedig híres atomfizikus lett. Shelley Emling tényekben gazdag, személyes és lebilincselő háromgenerációs családi történetéből feltárul előttünk, milyen volt valójában a tudomány világának leghíresebb asszonya mint nő, anya és barát.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!