TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Műszaki rezgéstan

: Műszaki rezgéstan

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

398 p., 1 kih. tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A gépek üzeme sok esetben elkerülhetetlen rezgésekkel jár együtt; rezgésbe jöhet maga a gép és a környezete is (gépváz, alapozás, épület stb.). A rezgések fellépése sokszor határt szabhat a gépek működési sebessége növelésének. Mivel pedig a gépek súlya és ára fordított arányban áll a fordulatszámokkal, egyre nagyobb és nagyobb fordulatszámú gépek építésére törekszünk. Nyilvánvaló tehát, hogy a gépekkel kapcsolatban alig képzelhető olyan műszaki tevékenység, ahol a lelkiismeretes szakember nyugodt lélekkel lemondhatna a rezgéstan elméleti és gyakorlati alapismereteinek áttekintéséről.
Ezeket az alapismereteket kívánja ez a könyv széles körben elterjeszteni. Nem érhetne el e szándékkal tartós, alapos eredményt, ha a népszerűsítés érdekében feláldozná a szabatosságot és a matematikai tárgyalást. Éppen a szabatosságával és világosságával nyitja meg az utat azok előtt is, akik a matematikai vonatkozások miatt eddig nem vágtak neki.
Az elmélet áttekinthető rendszerét követve vezeti be az olvasót az alapfogalmaktól s az egy szabadságfokú lineáris rezgőrendszerektől a több szabadságfokúakon át ezek és a kontinuum-modellek mindennapos gyakorlati problémáinak kezeléséig: sajátrezgésszámok, gerjesztett rezgések és kritikus fordulatszámok megállapításáig, stabilitási, rezgésszigetelési, rezgéscsillapítási, rezgésmérési feladatok vizsgálatáig, rudak, turbinalapátok, motortengelyek, forgó tárcsák, gépalapok stb. rezgéstani vizsgálatáig és rezgésekkel kapcsolatos méretezéséig."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!