TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Neumann János és a

Neumann János és a "magyar titok" a dokumentumok tükrében

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár

Kategóriák:

Fizika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635925956

tartalom:

"Jelen kiadvánnyal erőt adó örökséget kívántunk bemutatni. Az érdeklődés örvendetes jele, hogy máris utánnyomás vált szükségessé. A megjelenése óta eltelt rövid idő alatt Budapesttől Berlinen át Arizónáig konferenciák, kiállítások, kiadványok, további kutatási eredmények gazdagították a Neumann-képet és a magyar vonatkozások ismeretét. Sokan úgy tudták, hogy Neumann kozmopolita volt, kapcsolata hazájával megszakadt. Remélem, e kötetben közzétett dokumentumok elégségesek annak igazolásához, hogy a nagy tudós a magyar iskolában kapta az alapokat és hogy a magyar tudomány döntő módon járult hozzá pályája további alakulásához is. De akiben még maradt kétség, magától Neumanntól kap perdöntő vallomást. Az Egyesült Államokban kutatva megtaláltam egy hangfelvételt, amelyben tudományos és hivatalos pályája csúcsán magyarul szól a magyar rádióhallgatókhoz. Ebből megtudhatjuk, hogy nekünk élete végéig margittai Neumann János, magyar ember maradt, aki segíteni akarta Magyarország boldogulását egy új ipari forradalom világkorszakában."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!