TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Neutronaktiválásos vizsgálatok

, : Neutronaktiválásos vizsgálatok

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Új technika

Terjedelem:

231 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A legutóbbi időben az analitika területén mind jobban terjednek a műszeres vizsgálati módszerek. Ezek nemcsak a mérési határok kiterjesztését, hanem jelentős időmegtakarítást is lehetővé tesznek. Ezért jelentőségük állandóan nő. A műszeres vizsgálati módszerek közül hazánkban az utóbbi években egyre fokozódik a neutronaktiválásos vizsgálati módszer elterjedése. Ennek a módszernek a jelentősége az, hogy igen kis mennyiségű szennyezések is pontosan meghatározhatók. A mű tartalmazza mindazokat az elméleti összefüggéseket, amelyek a módszer gyakorlati felhasználásához szükségesek. Ezen belül röviden összefoglalja a félaktiválás törvényszerűségeit, a neutronokkal végbemenő magreakciókat. Ismerteti 3 fontosabb laboratóriumi neutronforrásokat, a reaktorokat. Tárgyalja a roncsolásos és roncsolás nélküli elválasztási és tisztítási műveleteket. Összefoglalja a mérőmódszereket, a mérési eredmények értékelésének módját. Ismerteti a felhasználás lehetőségeit. Az 52 ábra és 20 táblázat hasznos kiegészítője a könyvnek, amelyben megtalálható a vonatkozó irodalmi anyag is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!