TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Optikai feladatgyűjtemény I-II. kötet. Képalkotó optikai rendszerek és változataik tervezése, vizsgálata

Optikai feladatgyűjtemény I-II. kötet. Képalkotó optikai rendszerek és változataik tervezése, vizsgálata

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Fizika Tankönyv Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

104 p., 97 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az Optikai feladatgyűjtemény két kötete a képalkotó optikai rendszerek tervezési feladatainak megoldását, illetve a megoldásváltozatok összehasonlító vizsgálatát kidolgozott számpéldákon keresztül mutatja be. Az I. kötet a tervezés (vagy vizsgálat) elvégzésének módszerbéli összefoglalását és a példák megoldásának leírását foglalja magában. A II. kötet a leírást illusztráló ábrákat és táblázatokat tartalmazza. A módszerbéli összefoglalóban körültekintően részletezzük a tervezés eljárásfolyamatát, különös tekintettel e folyamat meghatározó jelentőségű kezdeti szakaszára, amelynek alapos részletezésével törekedtünk a konstrukció sikerességét determináló tervezői tapasztalat és intuíció szerepének mérséklésére is. A példákat az egy-, két-, és háromtagú, illetve az ezekre visszavezethető soktagú, valamint a speciális (afokális, katadioptrikus, változtatható fókusztávolságú, stb.) rendszerek köréből válogattuk. A példák megoldása - a tervezés végső szakaszában igénybevett interaktív, automatizált korrekciók alkalmazásnak köszönhetően, viszonylag egyszerű felépítésű rendszerek esetében is - sokszor diffrakció-korlátos, vagy azt jól megközelítő képminőséget eredményezett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!