TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Rend és rendezetlenség az atomok világában

: Rend és rendezetlenség az atomok világában

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632812565

tartalom:

"Körülöttünk az anyagok atomokból, molekulákból állnak. Milyen összefüggést állapíthatunk meg az alkotórészecskék és együttesük, a makroszkopikus méretű test fizikai sajátosságai között? Mint Kitajgorodszkij könyvéből kiderül (e nevet a magyar olvasó a Landauval közösen írott könyv, a Fizika mindenkinek címlapjáról is ismerheti) a testet alkotó részecskék elhelyezkedési rendje szoros kapcsolatban áll az anyag fizikai tulajdonságaival, egyebek között amit makroszkopikusan különböző halmazállapotnak érzékelünk, az mikroszkopikusan a részecskerendnek más-más típusa. Rend és rendezetlenség azonban soha sincs magában: a rend rendezetlenséggel, a rendezetlenség renddel párosul. A rendezetlenségben fel-felbukkanó rend sok mindent megmagyaráz a folyadék tulajdonságaiból, a rendben megjelenő rendezetlenség pedig a reális kristályok kialakulási és viselkedési sajátságaiból. A rendet és a rendezetlenséget együttesükben sem választják el merev határok: a külső körülmények szabják meg, mikor válik uralkodóvá a rend, s mikor a rendezetlenség."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!