TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Sugárzás és részecskék. Bevezetés az elemi részek fizikájába

, : Sugárzás és részecskék. Bevezetés az elemi részek fizikájába

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elméleti fizika

Terjedelem:

305 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639548944

tartalom:

"Bevezető szintű sugárzáselméleti es részecskefizikai tankönyvet tart kezében az olvasó, amely az első magyar nyelvű bevezető munka a témában. Az ELTE oktatási kínálatában mintegy ötven éve szerepel az elektromágneses sugárzás és az elemi részek kvantumfizikiája, Marx György, Montvay István, Nagy Kázmér, Nagy Tibor és Pócsik György fontos egyetemi jegyzetei vezették a témakörben dolgozó magyar fizikusokat a kutatások élvonalába. Kiss Dezsőnek és Nagy Elemérnek a kísérleti részecskefizikába bevezető munkái ma is aktuálisak. Az ELTE fizikus szak tanmenetének átfogó modernizálásakor a kilencvenes évek elején határozták meg azt az ismeretkört, melyet a kvantum elektrodinamika és a részecskefizika területéről a fizika bármely ágában dolgozó fizikusnak célszerű megismerni. A "Sugárzás és részecskék" féléves tárgy feladata ezen ismeretek korszerű megtanítása. Másik célja, hogy tehetséges diákokat nyerjen meg a terület elmélyült tanulmányozására, hogy a megoldott kérdések fontosságát, a megoldások szépségét és az egyelőre megoldatlan problémák szellemi kihívását közvetítse a hallgatóknak. A könyvet a klasszikus elektrodinamikai és a kvantummechanikai alapismereteket már elsajátított hallgatóknak ajánljuk. A szöveg mintegy másfélszerese a félév sorár valóban elhangzó anyagnak. Ezzel a hallgatók önképzését szeretnénk elősegíteni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!