TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Történetek fizikusokról és matematikusokról

: Történetek fizikusokról és matematikusokról

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Fizika Matematika Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

448 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963932678X

tartalom:

E könyv első kiadása 1981-ben jelent meg a Kvant-könyvtár sorozatban. Több alkalommal újranyomtatták nagy példányszámban, és 1985-ig több mint ötszázezer példány fogyott el belőle. Lefordították angol, francia és japán nyelvre. A könyv fő részét a Kvant folyóiratban korábban megjelent cikkeim alkotják. Jelen kiadást kiegészítettem néhány olyan cikkel, amelyek ugyan már 1981-ben is készen voltak, de a szigorú terjedelmi korlátok miatt akkor nem kerülhettek be a kötetbe. Néhány további fejezetet később írtam. Több mint húsz éve készült el a törzsanyag, és ma már sok mindenről másképpen írnék. Mégis úgy döntöttem, hogy csak az időközben felfedezett hibákat és pontatlanságokat javítom ki. Az új fejezetekben tárgyalt témák közül megemlítem a cikloist, ezt a különleges sorsú görbét, amelyiket a 17. században az egyik legfontosabb görbének tekintettek, és e kor legnagyobb matematikusai vizsgáltak, de ami végül matematikatörténeti kuriózumnak bizonyult. A matematikatörténeti irodalomban új színfolt e mű mert az ókori görög és a középkori arab matematika tárgyalása helyett Európa matematikájára tekint. Így kerülhetett a kötetbe: Leibniz, Euler, Lagrange, Laplace, Galilei, Cardano, Gauss, Hyugens, Klein, Pascal, Penrose, Poincaret, Ramanujan.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!