TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Ueber die Beziehungen zwischen Licht und Elektricität

: Ueber die Beziehungen zwischen Licht und Elektricität

Kiadás:

Bonn, 1889

Kiadó:

Verlag von Emil Strauß

Kategóriák:

Fizika Technikatörténet Elektronika Német nyelv

Nyelv:

Német

Terjedelem:

27 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A világ első elektromágneses rezgőkörének megalkotója, Heinrich Hertz, százötven évvel ezelőtt, 1857. február 22-én született Hamburgban. Építészmérnöknek készült a müncheni egyetemen, de figyelme hamarosan az elméleti tárgyak - fizika, kémia, matematika - felé fordul, emiatt tanulmányait Berlinben folytatja. A kor egyik legjelesebb professzora, Hermann Helmholtz (1821-1894) felfigyel a tehetségére, felkéri asszisztensének. Ez döntő fordulatot jelent életében: megismerkedik az elektromágnesség témakörével, szellemi mentora hatására doktori disszertációját 1880-ban már az Elektromágneses indukció forgó testekben címmel írja. Abban a korban, amikor az elektromágneses hullámok létéről csak feltételezések voltak. [...] Laboratóriumi kísérleti eredményként kidolgozta az oszcillátorok elméletét, amely a későbbi rádió- és tévéadók alapjává vált. Felfedezéseiről 1890-ben jelentette meg munkáját Über die Grundleichungen der Elektrodynamik für ruhende Körper címen, amellyel végső győzelemre segítette Maxwell elméletét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!