TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Út az atomfizikához

: Út az atomfizikához

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

317 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Századunk fizikai gondolkodásának legnagyszerűbb eredménye két impozáns, az anyag világáról merőben újszerű képet nyújtó teória: a relativitás elmélete és a kvantumelmélet. Könyvünk az utóbbi népszerű bemutatását tűzi ki céljául. A szerző minden magasabb matematikai levezetés nélkül, csupán a középiskolai anyag ismeretére támaszkodva - ismerteti meg az olvasót előbb a klasszikus fizika oly harmonikus és tökéletes, a múlt század vége felé már-már lezártnak tekintett rendszerével, majd azokkal az ˝apró˝ tényekkel, melyek magyarázásával e fizika nem tudott megbirkózni, s amely végül egy új fizikához, a kvantumfizikához, és egy merőben újszerű világképhez vezettek. Közben nem sajnálja a fáradságot olyan, a közvéleményben élénken élő és gyakran félreértésekre alkalmat adó kérdésének megvilágítására, mint például az antianyag kérdése és egy ˝antivilág˝ lehetősége ... A könyvben tárgyalt, s nem ritkán valóban bonyolult problémák megértését a szerző szemléletes előadásmódja mellett közel hetven magyarázó ábra s kereken feleannyi szellemes és ugyanakkor a lényeget feltáró humoros rajz könnyíti meg az olvasó számára.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!