TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Válogatott tanulmányok

: Válogatott tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

416 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Max Born, a XX. századi fitizka "nagy örege" sok szempontból összekötőkapocs a klasszikus és a kvantummechanika között. E kötetben összegyűjtött írásai jól tükrözik az új fizikai gondolatok megszületésének és kimunkálásának történetét. Born, aki kezdettől fogva benne élt a fizika forrongó új eszmevilágában, hiszen társszerzője volt munkatársa, Werner Heisenberg első - és egyben korszakalkotó - felfedezésének, a mátrixmechanikának, és megalkotója a kvantummechanika valószínűségi interpretációjának, mindig arra törekedett, hogy megmutassa a régi és az új fizika közös vonásait. Ehhez kritikusan kellett szemlélnie a régi fogalomrendszert. Felteszi például a kérdést: "Valóban determinista-e a klasszikus fizika?" - és arra a következtetésre jut, hogy nem. De nem fogadja el a kvantummechanikából levont pozitivista következtetéseket sem; ragaszkodik a fizikai realitás fogalmának megőrzéséhez, és közreműködik e fogalom szükséges finomításában. A kötetből nemcsak az idős tudós természetfilozófiai felfogását ismerheti meg az olvasó, hanem politikai véleményét, korunk égető kérdéseihez, a háború vagy béke, a két világrendszer kérdéséhez való viszonyát is. Kötetünk nagyrészt időrendben mutatja be a szerző világnézetét, filozófiai-politikai felfogását reprezentáló írásokat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!